A klub célja irodalmi találkozók, estek szervezése és női alkotók bemutatása.

Beszélgetések:

  • Szabó Magda műveiről,
  • irodalmi alkotásokról,
  • színházi darabokról.

Podcast-ok

Bacsa Hédi, Bacsa-Papp Zsuzsa

A Für Elise kis Magdája

Szabó Magda: Für Elise című színdarabjának kis Magdája, Bacsa Hédi és édesanyja Bacsa-Papp Zsuzsanna a VÁGJ BELE beszélgetés-sorozatban Porkoláb Gyöngyi műsorvezető-mediátor vendégei. Hogyan is lesz valakiből gyermekszínész? Milyen mindennapi trükkök, praktikák szükségesek a mindennapokban? Mi jelenti a támogató közeget? Megtudhatjuk, hogyan buzdítja Hédit kishuga, melyik a kedvenc jelenete és karaktere a darabban és mit kért Ráckevei Anna rendező a gyermekszereplőktől?

Félre a maszkot! 1.

Szabó Magdáról

Szabó Magda még halála után 15 évvel is tanít minket. Emlékét őrizve és gondolatait tovább örökítve a Planall Szabó Magda Naptárkönyv alapján négy részes irodalmi beszélgetés-sorozatot szervezünk. Legyen a kultúra, az olvasás, a könyvek iránti szeretet, a hit a mindennapok része, Beszélgetéseink célja, hogy útravalót nyújtson, hogy mindenki meglássa a szépet önmagában és környezetében Szabó Magda regényei, történetei, az általa megformált karakterek fejlődésén, a feltáruló titkokon keresztül. A június 7-i rendezvény vendégei a Karakter Könyvesbolt és Kávézóban: Szabó K. István, rendező, művészeti vezető, Csokonai Színház,  Porkoláb Gyöngyi, társadalmi kulturális mediátor, szerkesztő, dr. Bartha Tünde, orvos,  Mederál: Dobos Zita

Havas Judit, előadóművész

Szabó Magda ajtója

Havas Judit előadóművész, irodalomtörténész, Artisjus-díjas művész. Különleges kapcsolatban van az irodalommal, számos magyar költő, író munkáit igyekszik átadni közönségének hazai és külföldön élő magyar közösségeknek. Egyik diákja bátorítására vágott bele Szabó Magda: Az ajtó című regényének monodráma formájában történő tolmácsolásába, Szabó Magda verseit pedig egy hangoskönyvben hallgatjuk tőle. Porkoláb Gyöngyi vendége szenvedéllyel mesél a tanításról, a szép magyar beszédről, az irodalom és meghatározó alakjairól.

Félre a maszkot! sorozat