CS.A.K. egy nő?!

CSalád.Anya.Karrier. egy NŐ?! c. konferenciasorozatot azzal a céllal hoztuk létre, hogy a társadalom szélesebb és szűkebb egységeiben; a családok életében nyitott társadalmi párbeszéd induljon el a hagyományos női-férfiszerepek; a család, anya, nő, karrier viszonyrendszerének újraértelmezése kapcsán.

  • CSAK Példakép(p)
  • CS.A.K. 1est

CSAK Példakép(p)

Ez a kiadvány bármikor, bárhol felüthető. Bárki erőt meríthet a benne szereplő 55 nő gondolataiból, érzéseiből, sikertörténeteiből. Az általuk választott debreceni szerzők idézetei, a „Példakép(p)” kiadvány a debreceniségről szól.


Semmi pánik

A „Semmi pánik!” című programunk női vállalkozók számára biztosított lehetőséget a tapasztalatcserére, a munkerőpiaci kihívások megvitatására. Debrecenben és agglomerációjában jelentős változások zajlanak a külföldi gyárak, üzemek létesülésével, amely komoly lehetőségeket, ugyanakkor komoly alkalmazkodást is igényel a munkavállalók, vállalkozók részéről. A három részből álló sorozatban mikro-kisvállalkozók, egyéb ágazatok vezető és HR munkatársait voltak a vendégek. A rendezvény célja, hogy segítsük a megfelelő információk átadását, illetve a folyamatosan változó piacon az alkalmazkodás, a reziliencia fejlesztését. A kerekasztalbeszélgetések során szakember mentorálásával és irányításával nyílt lehetősége a résztvevőknek a saját elakadásaikat, vállalkozói dilemmáikat megvitatni, mások tapasztalataiból meríteni.

 Az események alkalmával debreceni és regionális női vállalkozók és vezetők, 30-tól 70 éves korig, részvételével érintettük a vállalkozásirányítás, vállalkozásvezetés kérdéseit és mikéntjét a különböző generációk munkaerőpicaci viszonyulása alapján. A család és a munkahely összeegyeztetése, vállalkozóként a gyermekvállalás külön kérdésként merült fel. A résztvevők nyitottak voltak, informatív tapasztalatcsere valósulhatott meg.